Botox en fillers behandeling

Botox is een in de natuur voorkomend eiwit. Wanneer het in een spier wordt geïnjecteerd, blokkeert het de zenuwimpuls. Deze blokkade zorgt ervoor dat de betrokken spier niet meer aangespannen kan worden. Andere zenuwfuncties – zoals het gevoel – worden niet beïnvloed.

Wat zijn aangezichtsrimpels en hoe ontstaan deze?

Aangezichtsrimpels (lachrimpels, kraaienpootjes) ontstaan wanneer er gedurende langere tijd, bepaalde spieren in het gezicht steeds aangespannen worden.

Een specifieke gelaatsuitdrukking kan pas ontstaan, wanneer specifieke spieren worden aangespannen. Voorbeelden zijn gelaatsuitdrukkingen zoals plezier, verbazing, boosheid of woede.

Zo veroorzaken de glabellaire spieren tussen de wenkbrauwen onder andere de gelaatsuitdrukking “ontevredenheid”. De rimpels, die hierdoor ontstaan, worden ook wel boosheidsrimpels genoemd. De bijbehorende gelaatsuitdrukking wordt ook wel ‘het boze oog’ genoemd. Vaak is deze rimpel het gevolg van intense concentratie of spanning, bijvoorbeeld tijdens het werk of tijdens autorijden.

 

Wat is Botox en hoe werk het?

Botox is een in de natuur voorkomend eiwit. Wanneer het in een spier wordt geïnjecteerd, blokkeert het de zenuwimpuls. Deze blokkade zorgt ervoor dat de betrokken spier niet meer aangespannen kan worden. Andere zenuwfuncties – zoals het gevoel – worden niet beïnvloed.

Hoe weet ik dat de behandeling met Botox de juiste voor mij is?

Er zijn meerdere methoden om rimpels en rimpelvorming te voorkomen. De keuze voor een specifieke methode hangt af van de ernst en de plaats van de rimpels. Uw arts zal de mogelijkheden met u bespreken en samen met u de beste methode kiezen.

Wanneer rimpelvorming heeft plaatsgevonden door het voortdurend aanspannen van bepaalde spieren, biedt Botox hierbij zeker een oplossing. Diepe rimpels in het gezicht kunnen aanvullend behandeld worden met vulmaterialen, dit kan u met uw arts bespreken.

 

Hoe weet ik dat de behandeling met Botox de juiste voor mij is?

Gebruikmakend van een zeer dun naaldje, wordt Botox in die spier geïnjecteerd, die verantwoordelijk is voor het ontstaan van de rimpel. Door zeer dunne naaldjes te gebruiken, wordt eventueel optredende pijn geminimaliseerd. Sommige patiënten ervaren een kortdurend brandend gevoel.

 

Hoe lang houdt het effect van de behandeling met Botox aan? 

Vanaf 7 tot 14 dagen na de behandeling is de werking van Botox maximaal. De werking houdt zo’n drie maanden aan. Wanneer dan de behandeling wordt herhaald, kan het effect 4 a 5 maanden aanhouden.

 

Complicaties

Zoals bij elke andere injectie in de huid kunnen huidirritatie, huidinfectie en ook – in zeldzame gevallen – een lichte zwelling en/of hematoomvorming (bloeduitstorting) optreden. Al deze ongewenste reacties verdwijnen binnen enkele dagen.

Er zijn bij de behandeling van rimpels geen bijwerkingen bekend, die lange tijd negatieve gevolgen hebben.

U mag in elk geval gedurende 2 uren na de behandeling niet gaan liggen en gedurende de dag van behandeling het behandelde gebied niet masseren of wrijven. Ook zijn zonnebaden, zonnebanken, scrubben, peelen, stomen, de sauna bezoeken of een behandeling van de schoonheidsspecialiste ondergaan niet toegestaan.

MAAK NU EEN AFSPRAAK

dr. Shèdy Taher

dr. Shèdy Taher er weer is op maandag 16 en 22 september 2021 vanaf 18:30 uur.

Maak nu en afspraak.
Neem telefonisch contact op met

Mia: 06 – 29 07 95 02

of mail naar: info@salonmiahendriks.nl

Een stralend mooie huid

Wie wil dat nou niet?

Weg met die rimpeltjes,
vlekjes en andere oneffenheden.

Download hier GRATIS mijn E-book